Mandy Schreve Fotografie
Capturing the beauty of your journey
 

Achtergrond

Een boudoir fotoshoot voor jezelf of partner is in Nederland nog niet heel bekend. Je zal het af en toe voorbij zien komen in facebookgroepen over trouwen maar wat is het nou precies?

Van oorsprong is een boudoir een luxe kamer uit Frankrijk waar de welgestelde vrouw des huize zich terug kon trekken voor haar ochtendritueel en het wassen van de luxe jurken. Het kreeg al snel een sexy lading vanwege het feit dat de vrouw daar schaars gekleed was. In de jaren 20 werden de vrouwen in hun pantykousen en ondergoed in deze kamers gefotografeerd waardoor de boudoir fotografie ontstond. Tegenwoordig wordt een bourdoirsessie vaak in een studio of hotel gehouden. 


Tekst loopt door onder de foto's


Voor wie is een boudoirshoot?

Voor iedereen! Dat is gelukkig een makkelijke vraag met een duidelijk antwoord. Elke vrouw is prachtig op haar eigen manier en heeft  positieve punten. De laatste jaren is het modebeeld veel gericht op ranke meiden met een gaaf huidje. Ik zal je alvast verklappen dat dit voor een heel groot gedeelte trucage van de fotograaf is. Wat je mooi maakt is wat je uitstraalt, een goede pose en (het geheim van de smid) het juiste licht.  Waarschijnlijk ken je het wel, als je kleding past in een winkel voel je jezelf niet flatteus en je ziet werkelijk alle oneffenheden in de spiegel. Dit komt door de TL-buizen wat hard licht geeft. Tijdens mijn shoots gebruik ik zacht licht waardoor oneffenheden weg vallen en de mooie jij overblijft. Twijfel niet aan je lichaam, groot of klein, dun of met rondingen, iedereen kan prachtige foto's hebben. 


Tekst loopt door onder de foto's


Wat houdt een bruidbourdoir in?

Het grote verschil tussen een 'gewone' boudoir en een bruidbourdoir is de lingerie en attributen. Vaak wordt er een verhaal met de foto's verteld, alsof de bruid zich klaar maakt voor haar bruiloft. De lingerie bestaat uit wit, ivoor, creme of champage kleuren. Er wordt gespeeld met sluiers en tule. Meestal poseert de bruid in een torselet en kousen. Dit hoeft natuurlijk niet! je kunt er ook voor kiezen om in uitdagend rood of elegant zwart te gaan, de keuze is helemaal aan jou. Het gebruik van kaarsen, sluiers ect is ook bespreekbaar.


Ben je net zo enthousiast als ik maar heb je nog een aantal twijfels, laat mij deze met je bespreken. Er zullen vast lichaamsdelen zijn waar je minder trots op bent. Ik hoor vaak de vraag of de buik niet pompeus in beeld mag. Uiteraard bespreek ik met je over welke delen je niet zo zeker bent. Tijdens de sessie hou ik hier rekening mee om dat weinig of vanuit een goede hoek op de plaat te zetten. Een body en/of teddy kan je al een stuk prettiger laten voelen en ik raad aan om dit mee te brengen. Daarnaast is dit kledingstuk nog eens hartstikke sexy ook! Met poseren en naar de camera kijken help ik je ook. Door mijn ervaring kan ik inschatten wat mooi en prettig aanvoelt. Daarnaast blijf je zelf altijd in controle en meedenken is altijd goed. Neem eventueel een vriendin mee als je dit prettig vind!
Heb je er al helemaal zin in? neem dan snel contact op! 


 
 
E-mailen
Bellen